51 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Borsa ve Finans Alanında İzlenmesi Gereken 15 Belgesel

Aktif . Gösterim: 45345

Bir önceki "Borsa ve Finans Konularında İzlenmesi Gereken 20 Film"  listesinin ardından, benzer konuları ele alan ve tamamen yaşanmış olayları anlatan belgeseller ile ilgili de bir sıralama paylaşmak istedim. Bu konularda kitap önerisine ihtiyacı olanlar ise "Borsa ve Finans Konularında Okunması Gereken 20 Kitap"  listesini inceleyebilir.

Belgesellerin  ortak  özelliği, piyasalarda yaşanan balonlar, gözü dönmüş bankacı ve yatırımcı davranışları, derecelendirme şirketlerinin çalışma tarzı ve tüm bunların sonunda cezalandırılan kesimin nasıl sade çalışanlar olduğunu göstermeleri..

Listeye eklememi istediğiniz belgesel olursa, yazının sonundaki "yorumlar" kısmından iletebilirsiniz.  


1

Quants: The Alchemists of Wall Street

the_alchemists?of_wall_street

Konusu

Global krize sebep olan ve neredeyse Wall Street’i batıran finansal ürünleri geliştiren matematik dehalarını anlatan, 2010 yapımı ve 45 dk süren muhteşem bir belgesel. Bu sıradışı zekaya sahip dehaların yazılımları sayesinde büyük finansal aktörler, milyonları saniyeler içinde trilyonlara çevirdiler ve sonunda dünya ekonomilerini batma noktasına getirdiler.


2

Money, Power and Wall Street

money_power_and_wall_street

Konusu

Amerikalı PBS kanalının hazırladığı ve dünyayı sarsan global ekonomik krizin ardında yatan finansal düzenin nasıl kurulduğunu ve işlediği anlatan 4 bölümlük toplam 4 saat süren 2012 yılı yapımı bir belgesel.

PBS kanalı bu belgesel için Wall Street broker’larından gazetecilere kadar uzun bir röportaj serisi gerçekleştiriyor.


 

3

Enron: The Smartest Guy In The Room!

sample_1

....................................................................... Konusu

Yapılmış en iyi financial fraud belgesellerinden biri şüphesiz. 2000′lerin başında rakamlarla ve formüllerle oynayarak zararları kapatan, üstelik mucize kar oranları açıklayan Enron’un ibretlik hikayesi. İzlerken bu kadar insanın nasıl olup da böylesi devasa bir dolandırıcılıkta şevkle rol aldığına inanamayacaksınız.

Belgesele, sitemizde muhasebe skandalları başlığı altından da ulaşılabilir.

Enron Belgeseli: The Smartest Guys in the Room


 

4

Inside Job

inside_job

Konusu

Senaristliği ve yönetmenliğini Charles Ferguson’un yaptığı Inside Job, 2011 Akademi Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı. Belgeselin konusuna kısaca değinecek olursak, ABD’de patlak veren 2000’li yılların sonlarındaki finansal krizin ABD’den başlayarak, nasıl dünyaya yayıldığı ve neredeyse tüm ülke ekonomilerini altüst ettiği başarılı bir şekilde anlatılmış.


 

5

The American Dream

the_american_dream

Konusu

IMDB’den 8.4 oylama oranı alan Amerikan Rüyası adlı belgesel Amerikan devlet yapısı ve bankacılık sistemini irdeleyen, para üzerinden büyük finansal güçlerin insanları nasıl kandırdığını anlatan bir belgesel. Adı üstünde Amerikan Rüyası! Amerikan Rüyası, ABD film sektörünün başlı başına beslediği bir propaganda. Hollywood’ta inşa edilen ‘Amerikan Rüyası’ fikrinden kurtulduğunuzda bu rüya tam bir kabusa dönüşmekte.

accafin.com'u sosyal medyadan takip edebilirsiniz / @accafin

  

 

Tags: muhasebe denetim finans borsa - halka arz muhasebe skandalları finansal analiz kurumsal yönetim bütçe, risk ve yatırım blog

ACCAFIN | MUDEFIN

Vizyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında öncelikli başvuru kaynağı olmaktır.


Misyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında nitelikli yayınlar ile kullanıcıların bilgi ve farkındalık seviyelerinin artmasına yardımcı olmaktır.


Bizi takip edin!


Periyodik bültenler için mail grubuna üye olabilirsiniz

MUDEFIN | ACCAFIN Mobile

0
paylaşım!

Bizi takip edin..

Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz...

0
paylaşım!