114 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Borsa ve Finans Alanında Okunması Gereken 20 Kitap

Aktif . Gösterim: 30524

Daha önce hazırladığım "Borsa ve Finans Konularında İzlenmesi Gereken 18 Film"  ve "Borsa ve Finans Konularında İzlenmesi Gereken 15 Belgesel" listelerinin ardından, benzer konuları ele alan ve kesinlikle müthiş keyif veren kitapları da listeledim.

Kitapların ortak  özelliği, piyasalarda yaşanan balonlar, gözü dönmüş bankacı ve yatırımcı davranışları, derecelendirme şirketlerinin çalışma tarzı, borsalar, şirketlerin başvurduğu hile ve suistimal yöntemleri ve ortaya çıkan sonuçları.. Sıralamayı tamamen tesadüfi yaptım.

Listeye eklememi istediğiniz kitap olursa, yazının sonundaki "yorumlar" kısmından paylaşmanız yeterli.  


1

Gümüş Kurşun

gumus-kursun

Konusu

"Gümüş Kurşun: Enron''un İnanılmaz Yükselişi ve Önlenemeyen Çöküşü"  Gecenin karanlığında Teksas, Sugar Island''ın ıssız caddelerinde ilerlerken, Baxter geceden de karanlık düşüncelere dalmıştı. Her zaman herşey yolundaymış gibi davranmakla birlikte, son günlerde derin bir çöküntü içindeydi, eski şirketini kıskaca alan büyük skandal onu için için tüketmişti. Herkes peşinde gibiydi...


2

Şeytan Sofrası

seytan-sofrasi

Konusu

Şeytan Sofrası on yedinci yüzyıldan günümüze kadar borsa spekülasyonları tarihini canlı, orjinal ve ilginç bir dille anlatıyor. Edward Chancellor spekülatif ruhun köklerini bulmak için eski Roma´ya kadar geri gidiyor ve modern dünyada yeniden canlanısını kayıt altına alıyor :1630´ların Hollanda´sındaki Lale skandalından. Londra Borsası´ndaki ( bir şişe sarap açık artırmada ´bir parmak mum´ karşılığında satılıyordu) ´borsa simsarlarına´ ve Sır Isaac Newton´un "Gök cisimlerinin hareketlerini hesaplayabilirim ama insanların çılgınlığını asla..." yorumuna neden olan 1720´lerin dillere destan Güney Denizi Balonuna doğru ilerliyor.


 

3

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları I-II-III

bir-ekonomik-tetikcinin-itiraflari

Konusu

Kalkındırma yalanı altında -milyarlarca dolarlık- şişirilmiş projeler ve bu projeleri 'bilimsel' gösteren, üniversite kitaplarına bile geçmiş raporlar, teoriler. Maalesef bu kez komplo değiller! Hedef ülkeler, hedef yöneticiler; ya satılacaklar, ya da ölecekler. Hepsi yaşanmış, hepsi gerçek.. Yöntem çok, amaç tek: Şirketokrasi ile Yönetilen 'Küresel İmparatorluk'


 

4

Siyah Kuğu

siyah-kugu

Konusu

'Siyah Kuğu' deyimiyle; olması ihtimal dışı görülen, fakat vuku bulduğunda etkisi çok büyük olan ve bir kez gerçekleştikten sonra, onu daha az rastlantısal kılacak bir açıklama uydurduğumuz olaylar kastedilmektedir. Siyaset ve ekonomi tarihinde olsun, bilim ve teknoloji tarihinde olsun, arkasında iz bırakan hemen hemen tüm olayların birer 'Siyah Kuğu' olduğunu hatırlatan yazar, özellikle hayatını riskleri hesaplayarak kazanan insanlara çok önemli bir yeni bakış açısı sunuyor.

"Siyah Kuğu"


 

5

Kur Savaşları

kur-savaslari

Konusu

James Rickards'ın Kur Savaşları'nda öne sürdüğü gibi, bu yalnızca iktisatçıların ve yatırımcıların sorunu değildir. Birleşik Devletler ulusal güvenliğine yönelik Çin'in el altından yaptığı altın alımlarından tutun da ulusal varlık fonlarının gizli gündemlerine kadar uzanan tehditlerle karşı karşıyadır. Ve çok gerçek olan bir tehlike de bizzat doların çöküşüdür.

"Kur Savaşları"

accafin.com'u sosyal medyadan takip edebilirsiniz / @accafin

  

Tags: muhasebe denetim finans borsa - halka arz muhasebe skandalları blog

ACCAFIN | MUDEFIN

Vizyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında öncelikli başvuru kaynağı olmaktır.


Misyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında nitelikli yayınlar ile kullanıcıların bilgi ve farkındalık seviyelerinin artmasına yardımcı olmaktır.


Bizi takip edin!


Periyodik bültenler için mail grubuna üye olabilirsiniz

MUDEFIN | ACCAFIN Mobile

0
paylaşım!

Bizi takip edin..

Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz...

0
paylaşım!