59 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Capital 500 Türkiye'nin En Büyük Özel Şirketleri 2017 Sonuçları

Aktif . Gösterim: 2154

Capital Dergisi’nin bu yıl 20’ncisini gerçekleştirdiği “Capital500 - Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nın sonuçları açıklandı. 

Daha güncel olan 2018 ve 2019 sonuçlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

"Capital 500 Listesi 2019 Sonuçları"

"Capital 500 Listesi 2018 Sonuçları"

20 yıldır büyük bir istikrar ve başarıyla gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması’nın bu yılki sonuçlarında, Türkiye’nin en büyük şirketleri Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları olarak belirlendi.

Türkiye'de ilk defa 1998 yılında Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen, özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan “Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nda, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir zeminde büyümesine katkı sağlayan şirketler ciro büyüklüğüne göre sıralanıyor. Capital 500 Araştırması, en güncel ve net verilerle özel sektörün gücünü ortaya koyan, sektör ve şirket ayrımı yapmaksızın özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan tek araştırma olması sebebiyle iş dünyasında ayrı bir önem taşıyor. “Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması”nda bu yıl da şirketler ciro, kârlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirildi.

Buna göre, Tüpraş, Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları “Türkiye'nin En Büyük Şirketleri” olurken,

“Cirosunu En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde Çelikler Taahhüt İnşaat, Nurol Makine ve YSE Yapı Sanayi ödülün sahibi oldu.

“En Çok Kâr Eden Şirketler” kategorisinde Enka İnşaat, Ereğli Demir Çelik ve Turkcell

“Kârını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde ise Anadolu Cam, Kaptan Demir Çelik ve Çelikler Taahhüt İnşaat ödül aldı.

“En Çok İhracat Yapan Şirketler” kategorisinde Ford Otosan, Tofaş Oto Fabrika ve Arçelik,

“İhracatını En Çok Artıran Şirketler” Tepe İnşaat, Sanko Pazarlama ve Enerji Petrol Ürünleri olarak belirlendi.

BİM Birleşik Mağazalar, LC Waikiki Mağazacılık ve Türk Telekom “En Fazla Çalışanı Olan Şirketler” olurken,

“Çalışan Sayısını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde Sinpaş Yapı, Aras Elektrik Dağıtım ve Altın Ateş Kimya yer aldı.

İSO 500 ve Fortune 500 listeleri ile birlikte Türkiye'nin en nitelikli araştırmalarından biri olan Capital 500 ile ilgili sanırım en önemli eleştiri, bu çalışmanın sıralamalarının ayrıntı olarak İSO 500 ve Fortune 500'ün aksine, websitesinden yayınlanmaması olur. Capital.com.tr'ye girdiğinizde bu çalışmanın en son 2015 sonuçlarına erişebiliyorsunuz ne yazık ki.

accafin.com'u sosyal medyadan takip edebilirsiniz / @accafin

  

Yazıya ilişkin yorumlarınızı sayfanın alt kısmından iletebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Her hakkı ACCAFIN.com sitesine ait olan bu makale ve makalede yer alan grafikler ve yorumlar, izinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Tags: blog

ACCAFIN | MUDEFIN

Vizyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında öncelikli başvuru kaynağı olmaktır.


Misyon; Muhasebe, Denetim ve Finans alanlarında nitelikli yayınlar ile kullanıcıların bilgi ve farkındalık seviyelerinin artmasına yardımcı olmaktır.


Bizi takip edin!


Periyodik bültenler için mail grubuna üye olabilirsiniz

MUDEFIN | ACCAFIN Mobile

0
paylaşım!

Bizi takip edin..

Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz...

0
paylaşım!